O nama

[metaslider id=1695]

Dobro došli u Lazarevac…
…mesto čija je kulturna baština dostojni čuvar uspomene na Kolubarsku bitku, stradalnu i slavnu stranu srpske istorije.
Turistička Organizacija gradske opštine Lazarevac je osnovana sa idejom da obavlja poslove razvoja, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti na teritoriji Lazarevca. Naša misija je promocija Lazarevca kao  atraktivnog turističkog odredišta, očuvanja kulturno istorijskih vrednosti i razvoj potencijala grada. Cilj nam je da Lazarevac bude važna tačka na turističkoj mapi, mesto u koje se rado i ponovo dolazi.
U okviru brojnih izleta možete posetiti crkvu Svetog velikomučenika Dimitrija sa Spomen kosturnicom u čijoj kripti su pohranjene  kosti više desetina hiljada srpskih i austrougarskih vojnika nastradalih u Kolubarskoj bici,što je jedinstven primer humanosti jednog naroda koji sa svojim poginulim vojnicima sahranjuje i neprijateljske, zatim crkve brvanare u Brajkovcu, Vreocima i Baroševcu. Sa vidikovaca na površinskim kopovima RB Kolubara, ogranku EPS, možete posmatrati proces ekspolatacije i proizvodnje uglja što predstavlja posebno iskustvo i budi radoznalost kako rade velika postrojenja. U sklopu posete je i obilazak rekultivisnih površina nastalih na mestima na kojima je proces eksploatacije završen.
Za sve one koji se bave sportom i rekreacijom tu je kompleks Sportsko -rekreativnog centra “Kolubara”, sa velikom halom, otvorenim i zatvorenim bazenom, terenima za male sportove, kao i jedno od najatraktivnijih jezera Beograda, rekreativni kompleks “Očaga” na jezeru Očaga, zelena oaza Lazarevca sa stazama za šetnju, terenima za sportove na pesku i šljunkovitom plažom. Nadomak Lazarevca nalazi se i Strelište “Tamnava”, a ukoliko želite da uživate u miru, tišini i tradicionalnoj srpskoj kuhinji možete posetiti Etno selo “Babina reka”.