Predstavljanje Gradske opštine Lazarevac i Turističke organizacije GO Lazarevac na 10. Sajmu etno hrane i pića, od 25. do 28. novembra 2015. godine na Beogradskom sajmu, Hala 3. Sajam etno hrane i pića je specijalizovana manifestacija na kojoj se predstavljaju proizvođači specifičnih proizvoda, pripremanih…

etnohrana2015 980

na tradicionalan način i po tradicionalnim recepturama, od pretežno organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama. Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd, a suorganizatori su Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda u saradnji sa regionalnim komorama, zadružnim savezima i lokalnim samoupravama.

Opština Lazarevac uzeće učešće na grupnom štandu, gde će se predstaviti mali proizvođači hrane i pića sa teritorije opštine Lazarevac – udruženja, poljoprivredna gazdinstva, privredni subjekti koji proizvode hranu i piće na tradicionalan način, kao i udruženja likovnih stvaralaca.

Gosti na štandu Gradske opštine Lazarevac i Turističke organizacije GO Lazarevac biće:

Udruženje lazarevačkih vinogradara i vinara, Udruženje vinogradara, vinara i ljubitelja vina „Zeočki vinogradi“, Zemljoradnička zadruga „Kačerski med“, Udruženje pčelara „Budućnost“ Lazarevac, poljoprivredno gazdinstvo „Radovanović“, Udruženje „Eko selo“ Dudovica, Proizvodna radnja „ Green apple“ Rudovci, Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti Lazarevca „Kolubara“ Lazarevac, Lazarevačko udruženje likovnih umetnika „LULU“ i Ugostiteljska radnja Etno selo „Babina reka“ Trbušnica.