U Lazarevcu je 12.novembra 2016.godine osmi put održan Festival srpskih vina, jedan od najomiljenijih u vinskom svetu Srbije. Preko 3.000 posetilaca i najveći broj srpskih vinara izlagača ikada na jednom mestu, ovogodišnji Festival srpskih vina u Lazarevcu…

učinio je prema mišljenjima mnogih najboljom vinskom manifestacijom ikada održanom u Lazarevcu.

sajam vina 2016 plakat

 

Festival vina postala je jedna od najznačajnijih privredno turističkih manifestacija na teritoriji opštine Lazarevac, čiji je cilj afirmacija i promicija domaćih vinskih sorti. Posetioci su bili u mogućnosti da degustiraju preko tri stotine najkvalitetnijih vrsta vina iz svih krajeva naše zemlje. Poseban ugođaj za sladokusce priredili su proizvođači mesa i suhomesnatih proizvoda Mesoprodukt iz Rume, Šopalović sa Mačkata i Eko selo Dudovica. Prezentacije svojih proizvoda i usluga imali su i Etno selo Babina reka kao i Sber banka.

Festival je svečano otvorio Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović koji je ovom prilikom istakao značaj razvoja vinarstva u Srbiji.

U umetničkom delu programa nastupili su glumci Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac kao i učenici i profesori SMŠ „Marko Tajčević“ iz Lazarevca. Organizatori manifestacije su gradska opština Lazarevac i Turistička organizacija GO Lazarevac u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije.

Ove godine svoja vina su predstavili:

vinari lazarevačkog vinogorja: SRŽ,ZORČA,DIMITRIJEVIĆ,MILOJEVIĆ,KARPE DIEM,MILOJAŠ, EPARHIJA LAZAREVAC

kao i vinarije : ALEKS, KIŠ ,ART WINE, TODOR, KOVAČEVIĆ, RADOVANOVIĆ, ANTIĆ, MAČKOV PODRUM,ČOKOT, BOTUNjAC,ARSENIJEVIĆ,VIRTUS,MADžIĆ,ČAŠA VINA,MALI PODRUM GAJIĆ, MILOVANOVIĆ,VINUM,ŽIVKOVIĆ,JOKIĆ,GALOT,IVANOVIĆ,JANKO,TRIVANOVIĆ,SPASIĆ,ERDEVIK, DEURIĆ,MINIĆ,STOJANOVIĆ,KOMUNA,TRIŠIĆ,DO KRAJA SVETA,DOJA,MILETIĆ,ĐORĐE,RAŠKOVIĆI,PIANO,ĆOSIĆ,IZBA JOVANOVIĆ,ĐORĐEVIĆ,MIKIĆ,RAKIĆEVIĆ,AGLAJA,MATALj,KRALjEVSKA VINARIJA,MILAN,DESPOTIKA,TODOROVIĆ,STARI HRAST,DRAGIĆ, ROMANSA

[photo_gallery_wp id=”30″]