ЛАЗАРЕВАЦ, 14-17. СЕПТЕМБАР

ИГРА ЈЕ ДАР СЛОБОДЕ је слоган под којим се одржава овогодишњи 27. Фестивал хумора за децу. Ова манифестација традиционално се одржава треће недеље септембра као поклон најмлађим суграђанима на почетку школске године.

Циљ фестивала је афирмација хумора као значајне, а дуго времена запостављене категорије у уметничком стваралаштву за децу. По тематици је Фестивал хумора за децу јединствена манифестација у Србији, а њена тематска опредељеност и особеност разлог су велике подршке од стране стваралаца и теоретичара уметничких дела за децу.

Програм Фестивала се одвија у неколико сегмената. То су, пре свега, књижевни програми (гостовање дечијих писаца у школама, промоције деце писаца и награђених литерата), ликовни програми (изложбе награђених радова, тематске и ауторске изложбе), драмски програми (ревија дечијих драмских група) и завршна приредба и маскенбал.

У ЧЕТВРТАК, 17. СЕПТЕМБРА  

                  

16:30 КО СЕ СМЕЈЕ, К’О ШТО ДИШЕ, НЕК СЕ САМО МАСКАРИШЕ! –избор НАЈ… НАЈ…маски и костима (дворишта основних школа и велики паркинг СРЦ, а најмлађи у 17 часова испред Библиотеке)

17:15     ПОЂЕШ УЛИЦОМ, А ОНО СВЕ ВРВИ! – весела поворка Хиландарском улицом, Карађорђевом од Рударске чесме до позорнице

17:40  ДЕЦА испод ГАШИНЕ ЧАРОБНЕ ДУГЕ на позорници ОСМЕХА, уз НАЈ песме и костиме, НАЈ глумце, играче, плесаче и балерине (РМП, СРНА, КОЛУС, ПУЛС, ФОЛКЛОРНИ АНСАМБЛ) И НАЈ песник ТОДЕ НИКОЛЕТИЋ са НАЈ децом певачима поручује: ДЕТЕ ЈЕ ЧОВЕК ВЕОМА БИТАН!

[photo_gallery_wp id=”23″]