Туристичка организација ГО Лазаревац и Библиотека “Димитрије Туцовић” Лазаревац организују 29. Међународни фестивал хумора за децу који ће се одржати од  11. до 14. септембра 2017.године. ОСМЕХОМ ГРЕЈЕМО СВЕТ је слоган под којим се одржава овогодишњи Фестивал.

Фестивал хумора за децу је оригинална, а по садржају и тематици јединствена манифестација у Србији и традиционално се одржава треће недеље септембра као поклон најмлађима на почетку школске године.  Брижљиво осмишљен, негован и храњен енергијом и маштом свих својих сарадника, одавно је прерастао границе града у коме је настао и коме служи за радост и понос. Циљ манифестације је афирмација хумора као значајне, а дуго времена запостављене категорије у уметничком стваралаштву за децу.

У оквиру манифестације, у четвртак, 14.09.2017. године организује се традиционални маскенбал који ће се одржати у главној улици у Лазаревцу, са почетком у 16:45 часова. Учесници поворке ће имати прилику да покажу своју креативност и умеће у припреми маски. После дефилеа, организован је програм на платоу ГО Лазаревац у оквиру којег ће бити проглашене најбоље групне, појединачне и породичне маске.

 

Покровитељи манифестације су ГРАДСКА ОПШТИНА ЛАЗАРЕВАЦ, МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ,ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА и СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КУЛТУРУ ГРАДА БЕОГРАДА .

 

Добродошли!