Lazarevac je 3. oktobra 2017.godine po prvi put bio domaćin manifestacije “Izađi mi na teglu”. U pripremanju najpoznatijeg srpskog specijaliteta učešće je uzelo 15 takmičarskih ekipa. Dobro raspoloženje uz ozbiljan pristup samom nadmetanju vladalo je na svim štandovima.

Manifestaciju “Izađi mi na teglu” organizovali su Turistička organizacija GO Lazarevac i produkcijska kuća “Bašta Mašta”. O značaju manifestacija za opštinu i razvoju turizma govorio je gospodin Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac, a potom je dao znak za početak takmičenja. Karađorđeva ulica je bila puna ljudi pozitivne energije koji su uživali u odličnom programu profesora Muzičke škole “Marko Tajčević”, članova KUD “Dimitrije Tucović”, a za decu su organizovane Igre bez granica.  Kuhinju na otvorenom predstavili su vrsni kuvari Etno sela Babina reka, a posetioci su uživali u degustaciji specijaliteta.

Zahvaljujemo se svim prijateljima manifestacije, članovima žirija Dragici Raonić, Slađani Radojičić, Dušanu Peroviću, Radiši Sinđeliću i Milošu Todoroviću, medijima i svim takmičarskim ekipama.

Kako su svi takmičari imali odlične recepte i uložili su puno truda u pripremu ajvara, pred žirijem je bio težak zadatak da odabere najbolje. Prvo mesto osvojila je ekipa Tri praseta, drugo mesto ekipa Prela i posela, a treće mesto je pripalo Udruženju Etno domaćice.

 

Vidimo se sledeće godine!