Manifestacija koja je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost…Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra, organizuje takmičenje u spremanju ajvara.

Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu, prvenstveno u mestima u kojima se održava, a zatim i finalno za titulu najboljeg u državi.

Na centralnoj bini će biti organizovani muzički nastupi, pozorišne predstave za najmlađe, animatori za decu, maskote, kao i svečano proglašenje najboljih sa dodelom medalja, pehara i nagrada u svakom gradu. Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so. Tamičarska ekipa mora imati minimum 2 člana. Broj ekipa je ograničen.

Manifestacija se organizuje u Karađorđevoj ulici 03.oktobra 2017.godine i traje od 10:00 časova.

Sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da “izađu na teglu”!

Prijavljivanje ekipa vrši se u Turističkoj organizaciji GO Lazarevac u Karađorđevoj br.20.