U subotu, 22. jula 2017.godine sa početkom u 12 časova održana je  manifestacija Moba za nezaborav u selu Leskovcu. Manifestacija je imala veliku posećenost , veliki broj udruženja i izlagača predstavili su svoje radove i proizvode…

…( Etno radionica “Ana”, Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti “Kolubara” Lazarevac, Udruženje “Etno domaćice” ). U programu su učestvovali članovi KUD Rudovci. Prisutni su bili i članovi Etnografskog muzeja iz Beograda, a voditelj programa je bio Miša Ćirić. Posetiocima su se obratili zamenik predsednika GO Lazarevac, gospodin Miloje Živanović, predstavnici Etnografskog muzeja, pesnici i umetnici poreklom iz sela Leskovca, a pesmom je goste zabavio pevač Era Ojdanić. Posetioci su imali nesvakidašnju priliku da se upoznaju sa gotovo zaboravljenim srpskim običajima i načinom na koji su naši preci organizovali seoske poslove kao što je vršidba.

Na ovaj način rada i okupljanja podsetio nas je Darko Stojanović na čijem imanju se održala sama manifestacija, uz podršku Gradske opštine Lazarevac i Turističke organizacije GO Lazarevac.

[photo_gallery_wp id=”41″]