Tradicionalna manifestacija „Dan pčelarstva Kolubara 2016“ održana je 23. put u nedelju 4.septembra 2016. godine na platou ispred GO Lazarevac. Učestvovalo je oko 50 izlagača, koji su predstavili med i proizvode od meda kao i pčelarsku opremu. Generalni pokrovitelj ovogodišnje smotre pčelara…

je Gradska opština Lazarevac, uz podršku  Turističke organizacije.

Manifestacija je otvorena simboličnim podizanjem pčelarske zastave, a prisutnima se potom obratio Radisav Milosavljević, predsednik udruženja pčelara „Budućnost“ koji je izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih učesnika ali i posetilaca manifestacije. Uprkos što je ova godina bila loša za pčelare, jedna od najstarijih manifestacija i ove godine uspešno je realizovana.U ime Gradske opštine Lazarevac, goste i izlagače, pozdravio je Nenad Bačanac, član Veća GO Lazarevac zadužen za poljoprivredu koji je manifestaciju proglasio svečano otvorenom.

Pčelarska manifestacija u Lazarevcu  je jedna od  najcenjenijih izložbi u Srbiji, jer Lazarevac, kao mala sredina, ima veliki broj pčelara. Manifestacija posvećena pčelarima u Lazarevcu se organizuje od 1994. godine. Pored toga što su posetioci mogli da se upoznaju i kupe pčelinje proizvode, za same pčelare bilo je organizovano edukativno predavanje. U kulturno umetničkom delu programa nastupili su članovi kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ iz Vreoca i glumci „Puls teatra“.

[photo_gallery_wp id=”28″]