Pod pokroviteljstvom GO Lazarevac, Turistička organizacija u saradnji sa Muzičkom školom ,,Marko Tajčević” i Bibliotekom ,,Dimitrije Tucović”, organizuje koncert i javni čas Beogradskog duvačkog orkestra.

Repertoar koncerta na otvorenom prostoru čine dela popularne umetničke muzike domaćih i stranih autora kao što su Stevan Hristić (Ohridska legenda – svita iz baleta), Antonjin Dvoržak (Slovenski plesovi, Humoreska...), Johanes Brams (Mađarske igre...), zatim  filmska muzika (Pink Panter, muzika iz serijala Džejms Bond), i pop muzika aranžirana specijalno za ovakvu vrstu orkestra (muzika grupe Aba, Frenk Sinatre, Bitlsa…)

     Beogradski duvački orkestar je duvačka filharmonija, jedina u zemlji, a učenici će osim prilike da čuju i vide sve duvačke instrumente moći, nakon održanog koncerta, da popričaju sa umetnicima i upoznaju se sa osobinama instrumenata.

 

Koncert će biti održan ispred Biblioteke ,,Dimitrije Tucović” u Lazarevcu, u petak  10. oktobra 2014. god., sa početkom u 17 h. U slučaju loših vremenskih prilika, koncert će biti održan u  Centru za kulturu Lazarevac.