Turistička organizacija Gradske opštine Lazarevac predstavila je svoje turističke potencijale na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 23. do 26. februara 2017.godine. Tokom četiri dana predstavljanja turističke ponude na samom štandu, veliko interesovanje posetilaca bilo je usmereno…

na programe izleta koji obuhvataju kulturno-istorijske znamenitosti, sportsko- rekreativni i industrijski turizam, kao posebnu formu turizma. U petak, 24.februara, na štandu Turističke organizacija GO Lazarevac svoje radove su predstavile članice Udruženja umetnika i ljubitelja umetnosti, gospođe Nada Marković i Dragica Pejović. One su imale veoma zapaženu prezentaciju starih umetničkih zanata .

Profesor Vladimir Petrović sa svojim saradnicima predstavio je u subotu, 25.februara  likovne radove eminentnih umetnika koji su izloženi u stalnoj postavci  Likovnog sabora “Grujica Lazarević” u Rudovcima. Oni su posetiocima na štandu neposredno prezentovali tehnike likovnog stvaralaštva. Tog dana svoje radove kao i prezentaciju same izrade svojih skulptura od drveta održao je i vajar naivac Milisav Stojanović iz sela Leskovca, učenik slavnog vajara Bogosava Živkovića.

Osim na samom štandu, Turistička organizacija GO Lazarevac je imala prezentaciju u okviru predstavljanja beogradskih opština koja je održana  26. februara na bini u hali 4. Tom prilikom goste su pozdravili Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koji je istakao značaj razvoja turizma kao privredne grane, kao i potencijal koji Gradska opština Lazarevac poseduje za razvoj kulturno-istorijskog, industrijskog i manfestacionog turizma. Prisutnima se obratila i direktorka Turističke organizacije GO Lazarevac, Snežana Gajić koja se zahvalila na podršci Sekretarijatu za privredu grada Beograda, Turističkoj organizacija Srbije i Turističkoj organizaciji Beograda koji su prepoznali značaj Lazarevca za razvoj turizma u Srbiji. Promociji turističkih potencijala prisustvovale su i članice Veća GO Lazarevac Gordana Stević i Katarina Marković koja je napomenula da je ovaj način promocije najbolji za privlačenje novih turista.

Prezentacija “Lazarevac u živopisnom delu Kolubare…uživajte u pričama”  započela je predstavljanjem turističkih potencijala opštine – Spomen kosturnice, Legata Lepe Perović, Spomenika srpskom ratniku, Kamengrada… Istaknut je značaj Čarobnog vrta Bogosava Živkovića i nastojanje da se tokom  godine ovom izuzetnom prostoru vrati stari sjaj.  Prezentacija je obuhvatila etno-radionice, crkve brvnare, Rašino selo i Likovnu koloniju u selu Rudovci, brojne manifestacije koje se u Lazarevcu već održavaju, kao i nova “Moba za nezaborav”. Osim toga, predstavljenesu vinarije “Srž Milovanović” i “Zorča”, a na samom štandu i ”Kačerski med” . Prisutni su se bliže upoznali sa rekultivisanim površinama – Kolubara Usluge, prostorom koji je obuhvaćen izletom “Lazarevac- industrijsko nasleđe… “. Tokom jednočasovne prezentacije u okviru manifestacije “Dan beogradskih opština”, prisutne je pozdravio gost TO glumac Uroš Jovčić , a sam program obogatili su svojim nastupom profesori Muzičke škole “Marko Tajčević” i violinistkinja Nevena Rakić .

Druženje je nastavljeno na štandu TO uz gastronomske specijalitete.

[photo_gallery_wp id=”35″]