18. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, Niš 2017. god. održan je u periodu od 30.marta do 01.aprila 2017. god u Hali SC Čair.Turistička organizacija GO Lazarevac predstavila je turističku ponudu naše opštine i imala veoma zapažen… 

nastup na štandu Turističke organizacije Srbije. Akcenat je stavljen na kulturno-istorijske znamenitosti i industrijski turizam, a posebnu pažnju posetilaca privukle su brojne manifestacije koje se  u Lazarevcu održavaju. Posebno intresovanje izazvala je brošura ”Dobrodošli u Lazarevac”. Tokom tri sajamska dana posetioci su mogli da upoznaju raznovrsnu turističku ponudu turističkih organizacija i agencija iz Srbije i zemalja u okruženju.Na sajmu je učestvovalo preko 100 izlagača na 1500m2, ulaz je bio besplatan, a po rečima i domaćina i izlagača poseta je bila zadovoljavajuća.

Saradnja opštine Palilula i opštine Lazarevac

Razmena iskustva u radu niške opštine Palilula i beogradske opštine Lazarevac okosnica je saradnje ove dve opštine. Nastavak i unapređenje saradnje u pogledu turizma dogovorili su predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale i direktorka Turističke organizacije Lazarevca Snežana Gajić. Saradnja niške opštine Palilula i beogradske opštine Lazarevac intezivna je više od 5 godina. Potpisivanjem protokola 2012. godine dogovorena je razmena ideja, inicijativa, kao i razvoj gradskih opština. Organizaciju zajedničkih nastupa na sajmovima, manifestacijama i priredbama treba podići na viši nivo – želja je i direktorke Turističke organizacije GO Lazarevac Snežane Gajić.Ono što u narednom periodu očekuje Palilulce i Lazarevčane jeste Palilusko veče u junu i Sajam vina u novembru.

 

[photo_gallery_wp id=”37″]