17.00 – 19.00 č.- plato ispred Moderne galerije: „Budi i ti umetnik“- dečji likovni atelje na otvorenom
„Noć muzeja“ za najmlađe- inspirisani temom smeha i humora, književnim delima Šekspira i Servantesa mališani će u velikom, improvizovanom slikarskom ateljeu na platou ispred Moderne galerije stvarati…

Noc muzeja
svoja umetnička dela. Sa nama će se družiti i drugari iz Dečjeg hora Centra za kulturu Lazarevac.
21.00  č.  – Otvaranje izložba skulptura i crteža „Pravedni Don Bićun“, Dušana Rajšića
Izložba skulptura i crteža „Pravedni Don Bićun“, akademskog vajara Dušana Rajšića nastala je kao rezultat decenijskog likovnog promišljanja autora o donkihotovskim borbama, iluzijama,  večitim sukobima fikcije i realnog.
22. 00 č. – „Stripovanje“, prezentacija stripa nastalog tokom trajanja radionice stripa 
„Stripovanje- besplatna radionica stripa za mlade“, projekat je Centra za kulturu Lazarevac, podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, realizovan tokom aprila i maja 2016. godine. Otkrijte talentovane mlade zaljubljenike ovu popularnu likovnu disciplinu. Radionicu je vodio Stefan Marković, grafički dizajner i ilustrator.
22.30 č. – „Fanzin Da, da“, promocija prvog broja, uz celovečernju interaktivnu igricu „Pesnička manufaktura“,  Društvo „ČDžŠ“, Veliki Crljeni
„Fanzin Da, da“ nastao je iz potrebe da se pesme i kratke priče nastale tokom radionica „Pesnička manufaktura” plasiraju na odgovarajući način. Igrom slučaja, fanzin je rođen na stogodišnjicu Dada pokreta. Iz poštovanja i ljubavi prema ovom, po snazi svog uticaja neprevaziđenog ružnog pačeta među umetničkim pravcima, posvećeni su mu prvi broj i ime fanzina.
Tokom cele večeri naučićemo novu igricu i bacanjem kockica pisati našu priču.
23.00 č. – „Balkanima”-Evropski festival animiranog filma
Tokom „Noći muzeja“ u  Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac publika će moći da pogleda izabrane najbolje filmove sa Balkanime 2015. godine.
Najzanimljivija evropska kratkometražna animirana ostvarenja su i prethodnog oktobra zaintrigirala maštu i uznemirila beogradsku publiku. Balkanima je po 12. put ponudila pregršt programa i filmova, koji su imali sjajnu podršku gledalaca. Dušan Kastelic, glavni predstavnik slovenačke animacije i Boban Savić Geto, srpski ilustrator i strip umetnik su pored svojih izložbi izabrali pobednike u konkurenciji autorske animacije. Tročlani studentski žiri je odabrao najbolje studentske filmove, a lucidni Miloš Tomić bio je mentor polaznicima na Radionici stop trik animacije.
Celovečernji program
20.00 – 01.00 č. – „Verujem, ne verujem” – interaktivna igraonica za sve posetioce
Koliko je sujeverje deo našeg svakodnevnog života? Nosimo li svoje amajlije, pazimo li da nam crna mačka ne pređe put? Ponavljamo li neke svoje „rituale”, ne bi li uspeli u poslu, ljubavi, školi? Koliko se oslanjamo na „sudbinsko” ili imamo veru u svoje zdravorazumske stavove?
20.00 – 01.00 č. – „Retro džu boks- dobro staro pucketanje”- muzička skrivalica
Posetioci će ove „Noći muzeja” moći da se podsete na nekadašnje popularne melodije, sami naprave muzičku pratnju dok šetaju holovima postavke. Zakoračivši u skriveni džu boks posetioce čeka posebno muzičko iznenađenje.
20.00 – 01.00 č. – „Ludi selfi- autoportretom do zvezda”- interaktivna foto igraonica
Selfimaniji nismo odloeli ni mi. Ipak,  ova noć pruža posetiocima mogućnost transformacije u nekog od velikana likovne, muzičke ili filmske umetnosti.  Samo jednim klikom do zvezda.
Stalna postavka Legata Leposave Lepe Perović i kolekcije srpske savremene umetnosti „Savremenici”
Pogledajte umetnička dela najpoznatatiji umetnika sa teritorije nekadašnje SFRJ. Uživajte u kolorima Petra Lubarde, Milana Konjovića, Zore Petrović, Ljubice Cuce Sokića, Ivana Radovića, Miće Popovića, kubanskog slikara Renea Portokarera, skulpturama Vanje Radauša i ostalih likovnih velikana.